I denne oppskriften er det mange elementer men om du planlegger godt, på kokkespråket kalt mis-en-place, kommer du i havn. Lag alt tilbehøret først, hold det varmt og stek fisken til slutt.
Dagens rett
Steinbit med sellerihjerter, steinsoppvinaigrette og gnocchi

Lekrere får du ikke steinbiten til å bli
Gnocchi, sellerihjerter og steinsopp er følget i denne steinbitoppskriften som har smaksgaranti.
Aase E. Jacobsen
18 Januar 2020 - 01:00
Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi

Fremgangsmåte
- Steinbit:
Del fileten i fire. Stek i smør i en middels varm panne på begge sider. Smak til med salt og pepper. - Gnocchi:
Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time. Grav ut potetkjøttet og passer. Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl. - Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fuktighet i potetene.
- Smak til med salt og pepper. Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.
- Breserte sellerihjerter:
Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter. - Steinsoppvinaigrette:
Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.
Se alt det lekre du kan lage med steinbit
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 419.80 kr Uten utvalg93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 609.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå