- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Kutt porsjonsstykker av fisken og grill disse raskt på varm grill eller grillpanne.
- Etterstek fisken i ovn i 10 minutter med litt timian og hvitløk.
- Saus:
- Fiskebeina kuttes i mindre stykker og stekes sammen med grønnsakene i litt olje til de har fått litt farge.
- Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20-30 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.
- Reduser godt og til du får en god smak.
- Hvis det er for mye saus, kan du dele opp og spare resten til senere.
- Pisk inn kaldt smør før servering.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
- Garnityr:
- Bak cherrytomater med olivenolje ved 180 grader til myke.
- Varm olje i en panne og rist pinjekjernene.
- Vend inn spinat og stek til den faller sammen.
- Rør inn rosiner.
- Anrett fisken med spinaten og rødvinssausen.
- Server med en blanding av langkornet ris og villris.
Flere lekre retter med steinbit finner du her