- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Kutt kotelettstykker av fisken og grill disse på varm grill. Etterstek fisken i ovn med litt timian og hvitløk.
- Saus:
- Fiskebeina kuttes i mindre stykker og stekes sammen med grønnsakene i litt olje til de har fått litt farge.
- Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.
- Reduser godt og til du får en god smak. Pisk inn kaldt smør før servering.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker
- Garnityr:
- Stek alt garnityret i litt olje til det er mørt og gyllent. Anrett fisken med de karamelliserte grønnsakene, persilleolje og rødvinssausen.
- Server med potetpuré.
- Persilleolje lages enkelt ved å kjøre bladpersille i en matmølle sammen med nøytral olje til du får en glatt masse. Varm denne opp i en kjele og la stå og trekke over svak varme.
- Ta av varmen og la oljen avkjøles noe før du siler den.
- Denne oljen blir svært aromatisk, har en utrolig dyp grønnfarge og holder seg meget godt i kjøleskapet.