På neste side finner du oppskriften på grillete auberginer
Auberginer er en utrolig fleksibel råvare og ulike utgaver av grillete marinerte auberginer brukes mye som så vel forretter som tilbehør til kjøtt eller fisk som selvstendig rett, for øvrig perfekt til kveldskosen kun med litt spekemat ved siden av.
Saftig må rødvinen være
Saftige grillviner er perfekte også til auberginene. Hvis du har tenkt å be mange til grillfest, er en boks svært praktisk. Billig, men saftig og svært så riktig med tanke på menyen er Matto di Bacco Barbera.
Helt i sør i Italia ligger vinområdet Puglia som er blitt en betydelig kilde til norske vinvaner. Mange av de rimelige vinene herfra er veldig kommersielle. Antica Enotria Puglia Rosso 2015 er både rimelig og har karakter. Og helt topp til grillete grønnsaker.
Som antipasti
Selvsagt behøver det ikke være rødt til grillete auberginer. Søritalienske Rosaura 2017 er en uimotståelig saftig rosévin som matcher auberginene både med og uten følge av grillet lyst kjøtt, helt perfekt.
Men så er da produsenten helt i toppsjiktet, ikke bare i Campania (hvor Napoli og Pompeii ligger) men også i Italia. Feudi stiller nemlig sterkt i alle kategorier. Også til denne retten og til grillfest for øvrig.
Sjekk andre oppskrifter på forretter
Det gjelder også den hvite Feudi di San Gregorio Falanghina Sannio 2017. En meget god hvitvin med så vel god fruktighet, friskhet som fedme.
Den er super til auberginene når de serveres som antipasti på ekte italiensk vis.