Guide

Oppskrifter sankthans

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Foto: (mediaphotos)

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.
20 Juni 2024 - 06:30

For mange er denne dagen ensbetydende med grilling, mens andre foretrekker å pakke en kjølebag eller piknikkurv med godsaker.

Det ene er selvfølgelig ikke bedre enn det andre, og vi har oppskrifter for enhver smak.

Alltid med drikkeforslag

Noe godt i glasset må vi vel også kunne unne oss denne kvelden. Det være seg en flaske god vin, skumfriskt øl, en spennende drink eller et alkoholfritt alternativ.

Foto: tdub303

Alle oppskriftene våre kommer med drikkeforslag, og for alle dere der ute som velger å ligge unna alkoholholdige drikkevarer anbefaler vi de mange fantastiske, norske eplejuicene som har kommet på markedet de senere år.

Barna får også sitt

Barna må selvfølgelig få være med på den store festen.

La dem lage sine egne godsaker, og hvorfor ikke ta med en termos med deilige, iskalde og søte smoothies.

Bli den perfekte sankthansvert du også. Klikk deg gjennom lenkene nedenfor for å finne smakfulle oppskrifter og inspirasjon.

Er det fortsatt noe du savner, er sannsynligheten stor for at du finner det blant våre mange tusen oppskrifter i kokeboken.

Søk etter oppskrifter i Apéritifs store kokebok

 

Foto: SilviaJansen

Grille, grille, grille

Kjøtt på grillen

Sjømat på grillen

Kylling på grillen

Burgere til den store gullmedaljen

Ingenting slår spareribs

Grønt på grillen

Tilbehøret er best

Grillmesterskole for alle

Perfekte pølser

 

Foto: Roxiller

Kald snaddermat

Pakk piknikkurven

Piknikretter til sankthans

Fristende salater

Dressingen gjør susen

Sprøtt, grønt og godt med salat

Tapas i lange baner

 

Foto: NightAndDayImages

Noe godt i glasset

Herlige, friske smoothies

God vin til sankthans

De beste drinkene

Drinker og cocktails med øl

Lekre velkomstdrinker og bowles

Alkoholfrie alternativer

 

Foto: GMVozd

Litt søtt til slutt

Sommerens beste desserter

Bak en kake eller flere

Slik lager du sjokolademousse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her