- Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen.
- Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
- Rabarbra: Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
- Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
- Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.
- Vaniljesaus: Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.
- Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
- Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
- Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med