Mat
- 1. Innfør en egen salatdag i uka
- 2. Nice-salat er en sommerklassiker
- 3. Kyllingsalat er alltid populært
- 4. Cæsarsalat er storfavoritt
- 5. Putt spekeskinke i salaten
- 6. Roastbeef er perfekt i salat
- 7. Med stekt kjøtt i salaten blir den mer mettende
- 8. Salt og røykt kjøtt er topp i salat
- 9. Salater med sitrus er alltid friskt som tilbehør
Salade Niçoise - salat fra Nice
Fremgangsmåte
- Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
- Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
- Skrell eggene og del dem i båter.
- Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
- Avkjøl bønnene i kaldt vann.
- Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
- Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
- Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
- Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
- 1. Innfør en egen salatdag i uka
- 2. Nice-salat er en sommerklassiker
- 3. Kyllingsalat er alltid populært
- 4. Cæsarsalat er storfavoritt
- 5. Putt spekeskinke i salaten
- 6. Roastbeef er perfekt i salat
- 7. Med stekt kjøtt i salaten blir den mer mettende
- 8. Salt og røykt kjøtt er topp i salat
- 9. Salater med sitrus er alltid friskt som tilbehør
Forsiden akkurat nå