Reinsdyrkjøtt er selve urkjøttet her til lands, produsert som det er av naturen selv under de mest ekstreme forhold.
I den samiske kulturen og det samiske kostholdet har selvfølgelig reinsdyrkjøtt en sterk og stor plass, da reindrift er selve nerven i kulturen og næringsgrunnlaget. Bidos, en mektig og smakfull kraftsuppe, er selve nasjonalretten og festmaten.
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
På undersidene finner du de beste oppskriftene med delikatessen
Vi er et folkeferd stadig på reisefot, stadig på søken etter nye impulser og opplevelser.
Vi har blitt vant til et stort mangfold av smaker, både hva kjøtt og tilbehør angår. I dette mangfoldet har reinsdyrkjøtt en naturlig plass, som noe av det mest eksotisk vi har å by på fra vår egen natur.
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Noe renere og mer naturlig luksus fra våre fjellvidder kan vi vel knapt nok forestille oss.
Sesong og tilgang
Tilgang på ferskt reinsdyrkjøtt er det fra september til ut i mars måned. Frossent kjøtt er å få kjøpt hele året. De mest vanlige produktene er biffkjøtt, steik og finnbiff.
Biffkjøttet er hentet fra ytrefilet eller flatbiff. Indrefilet er heller sjelden vare i dagligvarebutikkene, det meste går til storhusholdning.
Steik fra lår eller bog er som oftest å få kjøpt beinfri og surret. Reinsdyrskav, eller finnbiff som mange liker å kalle det, er kjøtt skåret i tynne skiver og er godt utgangspunkt for raske retter.
Vilt og magert
Reinsdyrkjøtt kan by på mer enn den unike smaken. Selvsagt er reinsdyrkjøttet mørt, delikat og velsmakende.
Visste du at reinsdyrkjøtt er blant våre aller magreste kjøttslag? Et fettinnhold så lavt som 2-4 prosent er jo opplagt et pluss.
Reinsdyrkjøttet er også meget næringsrikt, med høyt innhold av jern og B-vitaminer.
På undersidene finner du mange oppskrifter med reinsdyrkjøtt