Mandel- og aspargesterte:
Kjevle ut butterdeigen til halvparten av tykkelsen. Del hver plate i to, og legg på et bakebrett kledd med bakepapir.
Legg et ark bakepapir over og legg et bakebrett oppå butterdeigsplatene slik at de kommer i press. Bakes i press på 170 grader i ca 10 minutter til lett gyldne.
Rens aspargesen og gi den et raskt oppkok i godt saltet vann til såvidt mør.
Skjær til aspargesen så den passer på butterdeigsplatene. Dryss over mandelflak.
Kjørvelsmørsaus:
Fres sjalottløken i smør over middels varme til den er blank , men ikke har tatt farge.
Ha i vin og eddik og kok opp og la koke i et par minutter. Tilsett fløten og kok inn til 1/3.
Rør inn kaldt smør litt og litt over meget svak varme (skal ikke koke!). Smak til med salt, pepper og mandelolje.
Rett før servering has grov reven kjørvel i sausen.
Steinbiten:
Krydre steinbitfiletene med salt og pepper og grill fisken i en grillpanne på alle fire sidene, til ferdig, ca 7-8 min til sammen (på alle sidene).
Server steinbiten med aspargesterten og kjørvelsmørsausen og gjerne nypoteter ved siden av.
Tips: Du kan selvfølgelig grille steinbiten på grillen også, men bruk da gjerne en fiskerist eller rengjør og smør grillristen godt før du begynner å grille. Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som kveite eller breiflabb til denne retten.
Lekre retter med steinbit
Fisk på grillen
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev