Gni oksefileten inn med salt og pepper, brun den raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett inn i stekeovnen på 125 grader.
Fileten er rød når kjernetemperaturen når 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.
Ta ut fileten og la den hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.
Server oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites eller ristede kantareller eller stekt sopp, asparges, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.
Perfekte hjemmelagde pommes frites
Slik lager du béarnaise
Mange flere oppskrifter med oksekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev