Grilling av hele stykker kjøtt er perfekt hvis du venter mange gjester, og her finner du en skikkelig festrett.
Pass bare på at kjøttet skal ligge og hvile like lenge som du stekte det slik at saftene får satt seg skikkelig i kjøttet før du skjærer det opp. Kjernetemperaturen stiger da også med 4-5 grader mens det hviler.
Se alle de gode grilltipsene våre her
Bestill dagens rett som e-post
Helgrillet indrefilet av storfe med frisk aspargessalat
Fremgangsmåte
- Pensle fileten med olje og ha på krydder. Grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.
- Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketermometer i midten av fileten.
- Fileten er ferdig når det viser 55-60 grader (hvis du ønsker den medium stekt).
- Pakk inn fileten i aluminiumsfolie og la den hvile minst 15 minutter før den skjæres opp (kjernetemperaturen øker da med 5 - 10 grader).
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Potetsalat med stilkkapers
Fremgangsmåte
- Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store.
- Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.
- Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene.
- Smak til med salt og pepper.
Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.
Her finner du flere deilige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Frisk salat med asparges
Fremgangsmåte
Kok asparges i lettsaltet vann i 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
Vask og del cherrytomatene i to. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver.
Vask og riv salatbladene over i en bolle. Bland inn grønnsakene.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Enkel aioli
Fremgangsmåte
- Ha et helt egg i en foodprocessor.
- Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
- Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
- Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Drikke som passer til denne oppskriften
Chorizo- og fetafocaccia
Fremgangsmåte
- Løs opp gjæren i lunket vann. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
- Sett deigen til heving på et lunt sted til den har dobbel størrelse.
- Smør en langpanne på ca 30-22 cm med litt olje. Hell nedi deigen og trykk den jevnt utover. Heves i 34-40 minutter.
- Dryss over med chorizo og fetaost i biter, og tilslutt litt flaksalt.
- Stek ved 225 grader midt i ovnen, ca. 25 minutter til overflaten er gyllen.
- Avkjøl og del i firkanter.
Lyst til å bake en annen focaccia så se her
Flere deilige brødoppskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG