Sjokoladefondant i appelsinskall
Fremgangsmåte
- Del sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Vend eggedosisen inn i sjokoladeblandingen.
- Vend inn melet.
- Hell blandingen over i muffinsformer eller i appelsinskall.
- Stek sjokoladefondantene midt i ovnen på 180 grader i 9 minutter (15 minutter om du bruker appelsinskall).
- Steketiden vil variere litt etter størrelsen på formen. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en fondant først.
Tips:
Bruk skallet fra økologiske appelsiner.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
Påskekake med appelsinkrem
Fremgangsmåte
- Kakebunn: Sett ovnen på 180 °C.
- Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.
- Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader. Avkjøl på rist.
- Appelsinkrem: Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes rundt ti minutter for å få riktig konsistens.
- Smak til med saften fra en appelsin og revet appelsinskall.
- Montering: Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.
- Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken.
- Pynt med hakket kjekssjokolade og små påskeegg.
Tips:
Hvis du baker den i 20 cm springform, kan du dele bunnen i tre deler for å få en høyere kake. Stek kaken gjerne dagen før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
Påskecupcakes
Fremgangsmåte
- Muffins:Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen.
- Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt.
- Fyll røren i muffinsformer. Bruk skje eller sprøytepose.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.
- Topping: Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet.
- Sett maskinen på lav hastighet.
- Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt.
- Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.
- Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.
Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig