Oppskrifter til frokosten
Bacon and eggs som i England
Fremgangsmåte
- Varm stekepannen langsomt. Den må ikke være for varm.
- Legg baconskivene i pannen. Stek dem gylne, men ikke for sprø, på begge sider. Du får best resultat hvis du stadig vender på baconskivene. Ta baconskivene ut og legg dem på en varm tallerken.
- Slå eggene opp i baconfettet i pannen, skru varmen litt opp og la eggehvitene akkurat bli stiv.
- Flytt så straks eggene over på bacon-tallerkenen. Blir de liggende for lenge i pannen stivner også plommene og hvitene blir seige.
Tips:
Bacon og egg serveres også som bacon og scrambled eggs, dvs eggerøre.
I dette tilfellet pisker du først eggene og tilsetter evt 1 ss kaldt vann før du har dem i baconfettet i pannen.
Vend og flytt på eggemassen etter hvert som den blir stiv. Eggerøren serveres helst en anelse fuktig og blank på overflaten.
Her finner du mange forslag til hva du kan lage til frokost
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
Speilegg i brødskive
Fremgangsmåte
- Stikk ut et hull i brødskiven med et glass eller pepperkakeform.
- Stek skiven i smør eller olje i middels varm panne.
- Snu brødskiven og knekk egget i hullet på brødskiven.
- Stek forsiktig i 3 - 5 minutter til hviten har stivnet.
Server med frisk timian.
Her finner du mange forslag til hva du kan lage til frokost
Drikke som passer til denne oppskriften
Enkel og saftig eggerøre
Fremgangsmåte
- Visp eggene sammen med kremfløte, litt salt og nykvernet pepper.
- Smelt smøret i stekepannen og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen med en varmebestandig slikkepott.
- Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens og ta den av før den setter seg helt.
Eggerøre passer godt til alle typer spekemat, laks og er en fast bestanddel på koldtbordet.
Drikke som passer til denne oppskriften
Baked Beans - engelsk favoritt til egg og bacon
Fremgangsmåte
- Fres løk, hvitløk og bacon i en kjele.
- Tilsett bønner og Worcestersauce. La alt putre og småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper før servering.
- Server med toast, egg, bacon og pølse.
Tips:
Hvis du har brune bønner uten tomatsaus, kan du tilsette 2 ss tomatpure og 0,5 dl vann og smake til med salt og pepper.
Forsøk andre retter med bønner
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
-
78 POENG
Hot pytt i panne
Fremgangsmåte
- Poteter og løk stekes møre i en varm panne i ca 10 minutter.
- Ha i de øvrige ingrediensene i slutten av steketiden. La alt få en gyllen farge. Det tar ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Knekk eggene over og la dem stivne mens du bærer pannen til bordet.
- Dryss over koriander eller persille.
- Server med ferskt brød og en grønn salat.
Tips:
Retten kan serveres med eggeplommene i skallet. Du kan bruke persille i stedet for koriander. Nøttene kan byttes ut med stekt pølse eller kjøttrester.
Se våre andre oppskrifter på pytt i panne
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Eggs Benedict
Fremgangsmåte
- Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:
- Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre.
- Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
- Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
- Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett.
- Posjer fire egg.
- Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
- Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding.
- Hell hollandaisesausen over eggene.
Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.
Se alt det gode du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Røsti med røkelaks
Fremgangsmåte
- Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.
- Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.
- Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget.
- Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.
- Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.
- Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.
- Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.
- Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.
Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Marinerte sildebiter som i Tyskland
Fremgangsmåte
- Vann spekesildene godt ut, gjerne fra den ene dagen til den andre, og skift vannet et par ganger.
- Rens dem og flå dem. Smaken blir best hvis ryggbenet får sitte i, men dette er ingen betingelse.
- Skrell løken og skjær den i små terninger.
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter.
- Skjær agurkene i tynne skiver.
- Legg sildebitene, løk, eplebåter og agurkskiver lagvis i en stentøykrukke. Hell rømmen over og la retten stå kaldt og trekke minst ett døgn.
- Serveres med karse på toppen, godt smør og grovbrød til.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Byggrynsgrøt med honning og kanel
Fremgangsmåte
- La byggrynene ligge i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet.
- Kok opp melk og kanel. Visp i grynene og la grøten trekke i 45 minutter. Rør av og til.
- Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.
- Server kald melk eller og yoghurt til.
- Lag gjerne denne grøten klar dagen i forveien og varm den opp til frokosten.
Lyst til å lage din egen grøt for det er enklere enn du tror
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
Ovnsbakt fylt avokado med egg
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 225 grader.
- Del avokadoen i to og fjern steinen forsiktig.
- Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. (Husk å spise dette også, da!)
- Legg de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett.
- Kakk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Fordel skinke, ost og delte cherrytomater på toppen. Krydre med salt og pepper.
Tips:
I stedet for skinke kan du bruke bacon eller facon i terninger. Du kan også bruke krydder med mer trøkk i enn bare salt og pepper.
Sett formen i stekeovnen ved 175 grader og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet, men eggeplommene fremdeles er myke.
Dryss gjerne over spirer eller urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
Meksikansk frokost
Fremgangsmåte
- Fres rødløk, hvitløk og jalapeño i olje i en panne, i ca. 3 minutter.
- Tips: Istedet for frisk jalapeno kan du bruke 2 ss syltet jalapeño.
- Tilsett tomatene, varm opp og la koke i ca. 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
- Tips: Du tilsette bønner, kjøttdeig eller andre rester som måtte passe.
- Tips: Har du tacolefser til overs? Pensle dem med litt olje, del dem i trekanter og stek dem midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter. Disse kan erstatte nachochips.
- Ha chipsene i stekepannen. Knus eggene over chipsene, skvis over litt frisk lime og strø over revet ost til slutt.
Tips: Hvis du også har rester av salat og andre grønnsaker, server det ved siden av.
Her finner du mange spennende meksikanske retter
Andre deilige oppskrifter med egg finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
Eggemuffins
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Riv ost og kutt ingrediensene du ønsker å ha i.
- Visp egg, melk og bakepulver sammen. Tilsett de andre ingrediensene.
- Hell røren over i muffinsformer eller et muffinsbrett med bakepapir. Fyll to tredjedeler av formen.
- Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de så vidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.
Eggemuffinsene holder seg 3-4 dager i kjøleskapet og kan fryses ned. Dette er også et godt matpakketips.
Tips:
Innholdet kan du variere ut fra hva du har av rester og ingredienser som bør spises opp. Løk, vårløk, purre, paprika, tomat, urter, oliven, soltørket tomat, brokkoli, fetaost, revet gulrot, kokt skinke, spekeskinke, pølsebiter.
Lyst til å bake en annen mufinn så finner du mange forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
80 POENG