Forbruket av grønnsaker øker, og vegetarretter får stadig oftere fast plass i restaurantenes menyer. Her gir vi deg gode ideer til å gjøre menyen grønnere - også i ditt eget kjøkken.
Hvis du har fylt fryseren med sopp, er en risotto et lettvint alternativ. Prøv denne oppskriften. Aller mest dekorativ og delikat blir den med den gylne kantarellen.
Hos Stellenzicht i Stellenbosch sitt gylne triangel går vinmaker Guy Webber egne veier. Ikke bare i form av en mer europeisk tilnærming, men han jobber også i retning mer naturlige viner.
Hos Allende står troen på gamle vinstokker fjellstøtt. Kombinert med inngående kunnskap om hva som befinner seg under overflaten, lager bodegaen rioja i eliteklassen.
Mens markedskreftene i Alsace pusher éndrueviner, går Jean-Michel Deiss på tvers av trenden ved å satse på blandingsviner. Ikke bare de "noble" sortene, men også glemte og nærmest utdødde druetyper får plass i miksen.
Mens alvarinho fra det nordlige Vinho Verde har hatt grand cru-status en god stund, begynner det nå å røre på seg for de mange andre druene i området. Men det er fortsatt en god stund - om noen gang - før den "grønne" kullsyreholdige tørstedrikken er bort