Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte

Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte

Fremgangsmåte

Rens eller kjøp ferdig bekkørretfilet. Posjer fisken super-raskt med hullsleiv i kokende vann, legg filetene oppå hverandre på en flat tallerken slik at de får varme fra hverandre.
 
Rens sjalottløken, børst kantarellene. Skiv opp squashen. Hakk alt i små firkanter. Vend dette raskt i stekepanne i olje med 1 ts dijonsennep. Ta av blandingen og ha den i en bolle, tilsett hakket frisk spinat i passe mengde og krydre med salt og pepper, tilsett 2 fedd presset hvitløk.
 
Kok opp vann og ha lasagneplatene oppi to av gangen, ha olje i vannet. Ta platene opp med en klype el. lignende når disse er al dente.
 
Legg platene utover et fat/en fjøl, fordel fisken og grønnsaks-fyllet i passe mengde på hver plate, dryss med pecorino-ost og rull sammen og legg i oljet langpanne. Legg en klatt rømme og et dryss pecorino på hver cannelloni-rull, samt to-tre knuste rosepepper.
 
Inn i ovnen 20 min ca på 175 grader.
 
Del vårløk i 4. Hakk bladene fra en mynteplante. Kok dette med en pakke (3,5 dl) fløte til løken er myk. Ha i sukkerertene og småkok 1 minutt.
 
Cannellonier og sukkererter i myntefløte serveres sammen med evt litt ekstra pecorino-ost og godt brød.
 

Sendt inn av Anne

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pasta med kremost og stekte kantareller

Pasta med kremost og stekte kantareller

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen som anvist på pakken eller i ett minutt hvis du har hjemmelaget pasta .
  2. Stek kantarellene, hold dem varme.
  3. Ha kyllingkraften i en stekepanne.
  4. Tilsett kremosten og la den smelte i kraften.
  5. Tilsett fløte (kan sløyfes).
  6. Vend inn pastaen.
  7. Legg opp på tallerkener med kantarellene på toppen.
  8. Pynt med finhakket vårløk.

Tips: Det er helt greit å erstatte kantarellene med annen sopp eller noe helt annet: Bacon eller pølser, røkt eller fersk laks.

Sendt inn av Elise Bratteng Rønning

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her