Oppskrifter med kantarell
Oppskrifter med sjømat og kantareller
Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus
Fremgangsmåte
- Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.
- Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
- Hvordan koke din egen kraft
- Saltbakte poteter:
- Varm stekeovnen til 180 grader.
- Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
- Børst av overflødig salt før servering.
- Kantarellstuing:
- Skjær soppen i mindre biter og stek dem gylne i smør sammen med løken.
- Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.
- Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.
- Kveite:
- Skrap skinnet på kveiten. Dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
- Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.
- Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.
- Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
- Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.
Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
94 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 308.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget84 POENG
Lett skummet auberginesuppe med frikasse på Norsk kongekrabbe
Fremgangsmåte
Krabben skjæres i passende stykker og stekes i olje. Deretter vendes den rundt i litt olivenolje og sitronsaft.
Auberginesuppe:
Auberginen skrelles og kuttes opp i terninger og freses i olivenolje sammen med løk og hvitløk (må ikke bli brun). Kok auberginen opp med melk, fløte og crème fraiche til den blir mør. Kjøres så opp og skummes med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft. Blir suppen for tykk så spe den ut med litt fløte.
Frikasse på norsk kongekrabbe:
Krabben deles opp og stekes gyllen i smør sammen med soppen. Vend inn hjerteskjellene sammen med urtene like før servering. Smak til med litt sitronsaft.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 594.70 kr Uten utvalg88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Laks med skogsopp og egg
Fremgangsmåte
Renskjær laks og napp ut beina. Strø over salt og pepper.
Stek laksen 3-4 min på skinnsiden. Strø finhakket estragon over pannen. Tilsett en klatt med smør og snu fiskestykkene. La fisken trekke ferdig i pannen.
Kok aspargesbønner møre i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Rens kantareller og stek dem myke i smør.
Ha i aspargesbønner, rødløk og soyasaus. Varm alt.
Servér med en rå eggeplomme. Den kan erstattes med hollandaisesaus .
Lyst til å lage noe annet med laks så se her
Se alle våre gode oppskrifter med sopp
Er du i tvil, les våre tips om soppsanking her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 798.60 kr Bestillingsutvalget91 POENG