- Dryss kvernet havsalt over torskestykkene og damp dem over rist i 8 minutter. Eller kok dem på vanlig måte i lettsaltet vann. Ta opp og hold varm.
- Skjær bacon i små strimler og fres i tørr panne. Legg på et kjøkkenpapir for at fettet skal trekke ut.
- Skyll linsene og la dem ligge i kaldt vann. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett linsene, kraft, rødvin, laurbær og timian. Kok opp og skum av. La småkoke i 20-25 minutter. Hvis all væsken absorberes, kan du tilsette litt mer vann. Linsestuingen skal være ganske fuktig og nærmest flytende i konsistensen.
- Tilsett smør og bacon og rør godt.
- Anrett torskestykkene oppå en seng av linsestuing og pynt med en kvist timian. Server grønnsakene i en kuvertskål ved siden av. Og la alle forsyne seg selv med tapenade som du kan kjøpe ferdig i butikken eller lage etter oppskriften nedenfor.
- Grønnsaker: Fres løk i olje noen minutter i en panne eller wok. Tilsett hvitløk og stek den myk. Ha i champignon og fres til den faller sammen. Deretter squash og til slutt tomat. Squashen skal ikke være helt mør. Smak til med salt og pepper. Dryss over friske urter.
- Tapenade: Kjør alt i mikser.