- Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig og "slippe bollen".
- Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
- Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen.
- Elt julebrødene til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett og de får en pen fasong. Eller ha dem i godt smurte brødformer a ca. 2 liter.
- Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 - 40 minutter.
- Pensle brødene med egg og stek dem nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter ved 175 grader, eller til de er gjennomstekte, avkjøles på rist.
Julekake er fint å fryse ned. La de gjerne bli lett varmet opp i f.eks høy stekepanne med lokk før servering.
Julekaake er herlig kaffemat med godt smør og brunost på. Det er også godt følge på koldtbord og store frokoster.
Det er nå du skal bake julebrødene
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv