- Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett egg, smør i klatter, sukker og vaniljesukker og kjør alt jevnt i foodprocessor.
- Tilsett halvparten av melet og visp til en løs deig. Dekk bollen med plast og la den forheve på et kjølig sted ca. 4 timer.
- Rør inn mer mel til deigen er passe fast og slik at den ikke klisser. Ta deigen på bakebordet og elt inn rosinene.
- Pensle formen godt og dryss den med mel. Legg hele mandler i bunnen av formen og legg deigen oppå.
- Bank formen mot benken slik at deigen fordeles jevnt i bunnen. Ta mel på hendene og jevn til overflaten.
- Sett formen inn i kald ovn og stek kaken ved 175 grader i ca 1 time. Sjekk med en bakenål eller strikkepinne om den er ferdigstekt.
- Avkjøl kaken i formen før den hvelves og avkjøles.
Ved servering kan du enten drysse på melis eller smøre på f.eks en sjokoladeglasur. Vispet krem smaker herlig til.
Det er nå du skal bake julebrødene
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig