Omelett - eller tortilla som er den spanske vrien med løk og poteter. Den kan med fordel fylles med en blanding av majones og rester av fisk eller skalldyr - til en liten pintxos-fest.
Server pannekaker, eller blinis, med rømme og sort kaviar. Super som forrett eller som en liten lunsjrett.
Denne måte å serve egg på må du prøve. Får her får du følge av mye godt som garantert settes pris på.
Det er klart at denne omeletten blir ekstra god. Også fordi du får brukt opp rester fra kjøleskapet.
Ost må du ha til en festmeny eller hvis du skal kose deg. Et forslag er blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger. Her er oppskriften.
Ost før desserten er et must til en festmeny eller hvis du skal kose deg. Prøv fritert ridderost med aprikos og valnøtter.
Raske, velsmakende retter er deilig på travle hverdager, og gratenger er perfekte til å bruke opp rester etter tidligere middager på. Her er oppskriften på skinkegrateng
Blinis er små bokhvetepannekaker. De serveres ofte med rogn. Her med fenalår og reker i tillegg. Perfekt som tapas.
Eggesalat er kjapt og enkelt å lage. Du kan servere den i en skål, ha den på brødskiva eller til et koldtbord.
Eggesalat med reker er kjempegodt. Du kan bruke den på brødskive eller fylle i en baguett. Her er den enkle oppskriften.
Denne snacksen passer aller best med et glass marsala, men øl smaker også fortreffelig til.
Røkt skinke er deilig og med en potetmos med god sennep i blir det et måltid som du blir god og mett av. 30 minutter å lage
Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag? Her oppskriften.
Når du fyller de bakte potene med dette gode fyllet blir det et måltid for seg selv.