Fylte egg
Foto: CatMiche

Fylte egg

Denne måte å serve egg på må du prøve. Får her får du følge av mye godt som garantert settes pris på.

Fremgangsmåte

Hardkok eggene, avkjøl og del dem i to på langs.

Ta ut plommen og bland dem med crème fraîche, majones, sennep, ravigottesaus og finhakket rødløk til kremet konsistens. Smak til med krydder.

Settes kaldt til det fylles tilbake i eggene.

Kjevle butterdeigsplatene litt ut på lengden. Skjær ut ovale eller runde stykker, fire på hver plate.

Pensle med sammenvispet egg og dryss over litt sesamfrø. Stek dem noen minutter på 200 °C til de er lett gylne. Avkjøl og del dem i to.

Legg et fylt egg på hver butterdeigbunn og sett butterdeigstoppen ved siden av. (Ikke la eggene stå på butterdeigsbunnene over tid, da blir de bløte).

Pynt med litt sort kaviar og kryddergrønt.

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her