Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag? Her oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skjær soppen i terninger. Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.
  2. Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte tilsatt sherry. La sausen få koke ca. 5 minutter.
  3. Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
  4. Trekk kjelen til side mens eggene posjeres. Rekene kan bli seige ved koking.
  5. Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.
  6. Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
  7. Ta eggene opp etter ca. 6 minutter.
  8. Legg ristede loffskiver på tallerkener og fordel sausen over. Legg forlorent (posjert) egg på toppen. Pynt med salatblader, sitron og dill.

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

Smak hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her