Ande Ki Bhurji heter denne retten i Kerala, Sør-India hvor den ofte serveres til frokost, men den smaker fortreffelig både til lunsj og som en lett og rask middag.
Grønnsaker på grillen passer veldig godt til annen grillmat.
Denne retten er inspirert av måten tyskerne tradisjonelt inntar sine hvite aspargeser. Det skal være rikelig med asparges, saus og poteter, og mindre av skinke som faktisk kan droppes helt, om du vil ha en vegetarisk vri. Hvite asparges trenger ikke kjøtt. Basta.
Lag hotte lammespyd med yoghurtsaus enten i stekepanna eller på grillen.
En deilig salat som gir deg masse smak. Ikke minst på grunn av krabbekjøttet og den deilige dressingen.
Burger av seifilet smaker herlig. Stek dem i panne eller grill dem, og server i varme burgerbrød og med realt burgertilbehør.
Hjemmelagete er best selvfølgelig. Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør og du blir overbevist.
Skal du lage koldtbord kommer du ikke utenom hel kokt laks. Her er oppskriften.
Etter en omgang på grillen blir hvitløken myk og mild på smak og kan spises som de er. Topp til tapasbordet.
Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig festmåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den deilige hvite aspargesen.
Denne superenkle retten består av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Italienerne kaller det bruschetta.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
Denne retten kan du serve på koldtbordet eller som en forrett. Uansett blir den garantert tatt velvillig i mot.
Caprese-salat som bare består av mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje smaker fortreffelig i stekt utgave. Du trenger bare litt godt brød til.