Forretter og småretter

oppskrifter.webp

Her finner du over 260 oppskrifter på småretter, koldbord og tapas. Velg det du har lyst på.

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 3 timer

    Denne oppskriften med nypoteter, solbærblader og gjæret selleri er komponert av en av Norges mest kjente kokker, nemlig Even Ramsvik. Retten tar litt tid å lage, men du verden for et resultat.

  • 20 minutter

    Har du kjøleskapet fullt av rester og kanskje liten tid til å forberede middagen. Da er en omelett som denne det perfekte måltid.

  • 20 minutter

    Lag knasende deilige asparges med grønne bønner og spekeskinke som smårett eller til middag. Her har du en den enkle oppskriften.

  • 30 minutter

    Ansjos er som skapt for kveldssnacken. Her får du oppskriften på en rett som alle rundt bordet vil juble over.

  • 20 minutter

    Caprese-salat som bare består av mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje smaker fortreffelig i stekt utgave. Du trenger bare litt godt brød til.

  • 1 time

    Følger du denne oppskriften kan vi love degn en spennende vri på en populær rett som du bruke som forrett eller til en liten lunsj.

  • 30 minutter

    Oppskriften er fra kokeboken Pannekaker signert Lise Finckenhagen, utgitt på  Cappelen Damm - en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.

  • 20 minutter

    At seiens hverdagsimage fortsatt henger ved er synd. Med sei kan du lage utrolig mye godt, ikke minst til fest. Det er denne oppskriften et godt eksempel på.

  • 15 minutter

    Soløye er en liten rett, ypperlig både som en lett lunsj og en liten kveldsrett. Egg og ansjos er klassisk følge og smaker deilig sammen.

  • 45 minutter

    Burger av seifilet smaker herlig. Stek dem i panne eller grill dem, og server i varme burgerbrød og med realt burgertilbehør.

  • 1 time 30 minutter

    Her har vi laget en litt uvant variant av granité med nykål, eple og ingefær. Forfriskende!

  • 1 time

    Minipizza er perfekt som smårett eller som forrett. Prøv denne gode oppskriften med blåmuggost og hvitløk.

  • 15 minutter

    Lag knasende deilige asparges med bløtkokte egg og spekeskinke og server som smårett eller til middag. Her har du en den enkle oppskriften.

  • 1 time 20 minutter

    Du må prøve denne oppskriften på potetlasagne hvor aubergine spiller en sentral rolle. En ekte vegetarrett.

  • 30 minutter

    Skal du lage koldtbord kommer du ikke utenom hel kokt laks. Her er oppskriften.

  • 30 minutter

    Ferske vårruller med kylling og grønnsaker er deilig. Denne asiatiske retten passer godt som tapas eller som en forrett.

  • 20 minutter

    Du kan lage den nydeligste carpaccio med kalv hvis du følger denne enkle oppskriften som tar deg 20 minutter å lage.

  • 20 minutter

    Kombinasjonen av egg, kapers og pepperrot gir de hverdagslige fiskekakene et skikkelig gourmetløft. Selv de beste kokker har ikke mye å stille opp med mot dette.

  • 1 time 10 minutter

    Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai sammen med røkt skinke. Husk at mange av disse ostene er salte.

  • 1 time 30 minutter

    Lag bakte poteter som virkelig smaker med purre, bacon, paprika og selvfølgelig hvitløksmør.

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken