Pannekaker:
Bland rismel, mel, salt og gurkemeie i en bolle. Tilsett kokoskrem og Farris, visp røren helt glatt og bland til slutt inn hakket koriander.
Varm en stor stekepanne med slipp-lett-belegg. Ha godt med olje i pannen og tilsett ¼ av røren. Vri på pannen slik at røren fordeles jevnt. Stek over sterk varme til det dannes mange små «hull» på overflaten og undersiden er gyllen.
Snu pannekaken forsiktig – den er ganske sprø og porøs - og stek den raskt på den andre siden.
Topp pannekaken med rekesalat og server peanøttsaus, og gjerne også chilidipp ved siden av.
Rekesalat:
Rens og skjær papaya (eventuelt mango) og gulrøtter i tynne strimler. Lag lange bånd av slangeagurken, bruk en ostehøvel eller potetskreller, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland alle ingrediensene godt sammen.
Peanøttsaus:
Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus.
Oppskriften er fra kokeboken Pannekaker signert Lise Finckenhagen, utgitt på Cappelen Damm - en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig