Kok potetene og del dem i skiver. Ha over smør. Bland godt og hold varm.
Del osten i 5 mm tykke skiver.
La vinaigrette ved å piske ingrediensene godt sammen. Ha i en bolle eller mugge. Eller vend den inn i salatbladene og server fra en større bolle.
Fordel de andre ingrediensene i skåler eller boller. Raclette er delemat, så alle setter sammen sin egen rett.
Du trenger et raclettejern som settes midt på bordet omtrent som en fondugryte.
Start med å gni inn jernene med hvitløksfeddene. Du kan enten legge ingrediensene på tallerkenen og bruke jernet til å smelte osten, eller du kan legge ost, potet- og epleskiver lagvis i jernet slik at alt smelter sammen. Så helles det over på tallerkenen og spises sammen med spekematen og de andre ingrediensene
Server raclette med sprøstekte bagetter.
Tips: Valnøttene blir ekstra gode om de ristes med litt honning i en varm pannen noen minutter.
Her er oppskriften på fullt raclettemåltid
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig