Asparges med spekeskinke og bløtkokt egg
Foto: iStcokphoto

Asparges med spekeskinke og bløtkokt egg

Lag knasende deilige asparges med bløtkokte egg og spekeskinke og server som smårett eller til middag. Her har du en den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Rens og skrell aspargesene. Kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Avkjøl raskt under rennende kaldt vann.
  2. Rull spekeskinkeskiver rundt aspargesene - beregn 3-5 per porsjon.
  3. Kok de romtempererte eggene i 4 minutter og avkjøl raskt under rennende kaldt vann.
  4. Sett eggene i eggeglass. Skjær av toppen. Dryss over finrevet parmesan (bruk gjerne Microplane) og nykvernet svart pepper.
  5. Anrett eggeglass og aspargesruller på tallerkenene.
  6. Pisk sammen dressingen og drypp den til slutt over aspargesrullene.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her