Røkt makrell, stekt, kokt eller gravet. Valget er ditt med oppskriftene du finner her
Nygrillet makrell hører sommeren til, og her er den smaksatt med salt, pepper og sitron. Grillede grønnsaker med rosmarin gir oppskriften et søtt, eksotisk preg.
Dette er middagen eller turmaten du lager på et øyeblikk. Lit hot kan du også lage dressing til makrellen.
Makrell kan du også servere rå, men først må den marineres med lime og andre godskaer.
Grillet makrell hører sommeren til. Her med grillet squash og tomat.
Deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk, vårløk og ikke minst varmrøkt makrell.
Denne herlige salaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.
Japansk teriyaki-marinade er en perfekt match med norsk makrell.
Her serverer vi deg en deilig rett med makrell med nypotetsalat og en epledressing som setter fart på smaksløkene.
Her får makrellen følge av rabarbra. Du kommer ikke til å angre hvis du lager denne retten
Marinert makrell er unnagjort på 20 minutter å lage. Når du tilsetter de godsakene vi foreslår i oppskriften kan du glede deg til noe som smaker veldig godt.
Det er ikke vanskelig å lage dim sum hjemme. Du trenger røykt makrell, seifilet og noen andre godsaker som det er enkelt å få tak i.
Makrell som får trekke i rødbetesaft får både et rødskjær og ekstra smak. Lekkert blir den med rødbeteskum på toppen,
Prøv denne supersunne hurtigmaten som er japaneres favoritt.
Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.
Makrell er deilig, og med appelsinsaus blir den himmelsk.