- Rens den røykte makrellen fri for skinn og bein.
- Skjær makrellen og seien i mindre biter, og kjør sammen med salt raskt i en foodprosessor til ønsket konsistens.
- Tilsett potetmel og østerssaus, og kjør til alt er blandet. Form til små kaker og damp dem i en dampkoker til de er ferdig, ca. 10 minutter.
- Peanøttsaus: Ha peanøttsmør og kokosmelk i en kasserolle og varm opp på svak varme. Blir sausen for varm skiller peanøttsmøret ut fettet. Smak til med soyasaus og saften av lime.
- Salat: Skyll crispisalaten og hjertesalaten, og riv i biter. Skjær agurk i tynne strimler på langs og paprika i biter. Skrell mango og skjær i terninger. Bland ingrediensene til salaten forsiktig sammen.
Server fiskekakene med peanøttsaus og salat ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander.
Tips:
Om du ikke har en dampkoker, kan du steke fiskekakene i en stekepanne.
Se våre andre oppskrifter på fiskekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig