Salat med asparges, lune poteter og makrell
Foto: Frukt.no/Jon Marius Nilsson

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk, vårløk og ikke minst varmrøkt makrell.

Fremgangsmåte

  1. Begynn med dressingen.
  2. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
  3. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.
  4. Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.
  5. Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.
  6. Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.
  7. Skjær makrellen i litt store biter.
  8. Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.
  9. Hell over dressingen eller server den ved siden av.
  10. Server salaten med godt brød og smør til.

Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.

Vi byr på veldig mange andre deilige salater

Lekre retter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her