- Begynn med dressingen.
- Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
- Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.
- Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.
- Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.
- Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.
- Skjær makrellen i litt store biter.
- Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.
- Hell over dressingen eller server den ved siden av.
- Server salaten med godt brød og smør til.
Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.
Vi byr på veldig mange andre deilige salater