Kaldrøykt makrell
Foto: vetasster

Kaldrøykt makrell

Her serverer vi deg en deilig rett med makrell med nypotetsalat og en epledressing som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

Fileter fiskene men behold skinnet på. Skjær tynne skiver fra innsiden uten at du får med skinnet (slik du skjærer røykt laks). Anrett på et fat. Dette kan du gjøre kvelden i forveien. Dekk med plast og sett i kjøleskapet. Like før servering drypper du over epledressingen. Pynt med litt sitronmelisse.

Epledressingen:
Pisk alt godt sammen.

Nypotetsalat:
Kok potetene med skallet på til de er møre men ikke mer enn så vidt. Avkjøl og del i to. Skjær stangsellerien i bittersmå terninger og bland med de øvrige ingrediensene til dressingen. Hell over potetene. Dette kan du gjøre kvelden i forveien.

Tips:
Du kan også gjøre som på bildet og legge makrellen oppi salaten.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 105.00 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 254.40 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Sveits
    Sveits
    Volum: 0.75 l Pris: 129.70 kr Uten utvalg
    87 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 39.50 kr Basisutvalg, kategori 5
    86 POENG
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her