- Sett ovnen på 125° C.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
- Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
- Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.
- La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
- Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.
Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.
Se flere oppskrifter med roastbiff her
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet