Helstekt indrefilet med sopp- og fløtesaus
Foto: iSTOCK

Helstekt indrefilet med sopp- og fløtesaus

Ingredienser
300-350 g tournedos (midtstykke på indrefileten) i helt stykke
1 ts salt
½ ts pepper

Sopp- og fløtesaus:
150 g frisk sopp, kantarell, sjampinjong eller lignende evt. 1 boks
hermetisk sopp
2 ss smør eller margarin
1 dl kraft/buljong evt. kraft fra hermetisk sopp
2 dl fløte
1 ts soyasaus
¼ ts pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den rundt det hele og legg den over i et ildfast fat.

La den ettersteke i stekeovnen på 125° C i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor rosa man ønsker kjøttet.

La fileten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt!

Sopp- og fløtesaus:
Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner lett. Smak til med soyasaus.

Server fileten skåret i ½ cm tykke skiver med soppsaus lettkokte grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her