I Marokko og langs Middelhavet kalles fiskeboller for kefta eller kofta. De lages ofte med sardinfilet, men her hjemme kan du bruke sild, eller annen type fisk.
Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.
Her får sildesalaten inspirasjon fra Midtøsten med baba ganoush som er en auberginedip og tabbouleh som er en bulgursalat.
Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken.
Fredags-tacoen får her et vegetarisk alternativ. Vi lover at det ikke blir siste gangen du velger kjøttfri taco.
Saftige byggrynskaker som kan brukes som alternativ til både kjøttkaker og hamburgere. Vi serverer dem med en fargerik rødbetpuré og sprø grønnsakschips.
Denne supertrendy retten er en gammel tradisjon fra Jalisco, Mexico.
fordelen med denne retten er at den tiden maten skal godgjøre seg på ovnen, passer den seg selv, og sprer sine liflige dufter til hele huset.
Amerikanerne er kanskje mest kjent for å grille store kjøttstykker, men de er også glad i fisk. Og ørret er perfekt til grilling.
Dette er en forenklet versjon av den klassiske marokkanske krydderblandingen.
Har du rester etter påskelammet er dette en enkel måte og friske opp restene på. Deilig krydder og frisk mynte spriter liv i middagsrestene. Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten.
Chana masala er en populær indisk vegetarrett, og det indiske kjøkken er verdens fremste når det kommer til vegetarmat. Du kan kombinere en vegetarretten med fisk eller kjøtt så blir alle fornøyde.
Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er.