- Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
- Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.
- Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med Dijonsennep.
- Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.
- Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.
- Smak til med salt og saften fra sitron.
- Rør inn sildebitene.
Server sildesalaten med baba ganoush og tabbouleh samt libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.
Tips: Det kan lønne seg å vanne ut kryddersildfiletene en halvtime før du bruker dem.
Flere deilige sildesalater finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig