- Start med tomatsausen:
Rens og skrell hvitløken og del opp i fedd som knuses lett med et knivblad. - Forvarm en stor kjele på middels til høy varme og ha i rikelig med olje til bunnen av kjelen er dekket.
- Skjær tomatene i 3 og ha dem i kjelen sammen med hvitløkfeddene. Rør godt og la det frese i ca 10 min eller til tomatene begynner å falle litt sammen,
- Ha i krydderne og la dem frese sammen med det andre i ytterligere 10 minutter. Tilsett så de hermetiske tomatene og rør godt. Legg på lokk, skru ned varmen og la putre i 1,5 til 2 timer.
- Hurtigløsning:
Du kan bruke en ferdigsaus som du smaker til med krydder og lar trekke mens du lager kjøttbollene. - Lammekjøttboller:
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en stor bolle og arbeide farsen godt samen for hånd i 6-8 minutter. Farsen skal henge godt sammen og være jevn og smidig. - Forvarm en stor stekepanne på middels til høy varme og drypp i litt olje. Imens former du kjøttboller (bordtennisballstørrelse) og legger dem rett i stekepannen. Stek dem ca 6 minutter på hver side. De skal ikke bli helt gjennomstekt, men få en gyllenbrun stekeskorpe som lukker porene i kjøttet.
- Etter hvert som bollene er ferdigstekt, legges de oppi tomatsausen hvor de får trekke i 20-30 minutter før servering.
- Server med ris, couscous eller stekte poteter. Du kan også servere dem i tortillalefser.
Tips:
Om du ikke har tørkede kirsebær, kan du bruke annen syrlig tørket rød frukt.
Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt