Quinoa er så næringsrik at den kan bære en hel rett. Med smaksrike ingredienser, gir denne retten mye å tygge på.
Quinoa er så næringsrik at den kan bære en hel rett. Med smaksrike ingredienser, gir denne retten mye å tygge på.
Å ha pizzabunner eller pizzadeig i fryseren er for mange en overlevelsesstrategi. I dag er det røkelaks som får æren å toppe pizzaen.
Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Slik får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn.
Denne herlige vårsalaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.
Her lages den italienske brødklassikeren med kokte poteter. Enkel å lage, men det tar litt tid. Og smaken er ekstra fyldig.
Nesle, eller brennesle som vi vanligvis kaller den, kan bli til en deilig suppe med masse smak.
Frityrstekte boller lages av de tørkede gule ertene som står innerst i skapet - eller av en boks med kikerter.
I thailand grilles tradisjonelt hel snapper over åpen ild med friske urter og sterke krydder. Her i kalde Nord må vi ofte ta til takke med alternative løsninger. Lag denne herlige og smaksrike fiskeoppskriften i ovnen eller på grillen.
En skikkelig kraftpakke av en kveiterett. Det er selvfølgelig tilbehøret med på å gjøre den til. Du kan bruke en annen type hvit fisk.
Om alle trår til så lager dere sammen en tre-fire småretter som sammen utgjør et tapasbord. Forslag får du i oppskriften.
Får du ikke tak i breiflabb kan du bruke torsk, sei eller steinbit eller laks. Safranrisottoen trives godt sammen med alt fra havet.
En deilig vegetarrett som får smaksløkene til å vibrere. Enkel å lage er den også.
Dette er kaken for deg som liker sitronkake. Her imidlertid en ny suksessfaktor, nemlig basilikumpesto. Gled deg.
Scampi kalles også tropisk reke eller kongereke. Uansett navn kommer de fra butikkens frysedisk. Velg bærekraftig oppdrett: velg ASC- eller MSC-merket vare.
Lammecarré er skikkelig festmat. Den grønne urteskorpen ser dramatisk ut mot det rosa og møre lammekjøttet, og smaker uimotståelig. I tillegg er oppskriften enkel å både opp- og nedskalere til både èn, to eller mange.
Pitabrød smaker fortreffelig som alternativ til brød og kan fylles med pålegg, dressing og grønnsaker som en egen rett.