Ukens drink

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.
08 Juli 2015 - 12:00

Nå som sommeren kommer finnes det ikke mye som slår en Daiquiri i mine øyne, og alle nordmenns favoritt har i en årrekke vært Frozen Strawberry Daiquri.

Her er oppskrift på denne folkefavoritten

Men jeg velger heller daiqurien avkjølt på en bedre måte. Nemlig ved å bruke shakeren. Det er det som er «korrekt» for en daiquiri.

Den klassiske varianten har en lang historie bak seg og den mest brukte historien omhandler en viss Jennings Stockton Cox som jobbet med gruvearbeid byen Daiquiri i Santiago de Cuba i 1898. Herr Cox skulle som vanlig servere sine gjester en afternoon cocktail som var en tradisjonell dry martini.

Du bør også prøve denne vrien på daiquiri

Dessverre var herr Cox tom for for både gin og vermouth – så panikken spredde seg fort. Han spurte byboerne hva som kunne oppdrives, og det var deres egen sprit som var rom, lime og sukker. Dette ble ristet sammen til det vi i dag kaller Daiquiri.

Senere til er det blitt populært å tillegge frukt og gjerne blende den med is – slik at det blir en frossen drink. Jeg har valgt jordbær som er den mest kjente varianten, men altså uten blender.

 

Jordbærdaiquiri

Jordbærdaiquiri
Ingredienser

5 cl lys rom
2,5 cl limejuice
1,5 cl sukkerlake
4 cl jordbærpure

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker fylt med is.  Rist godt og sil over i et avkjølt coupetteglass eller som på bildet med en stor isbit oppi. 

Pynt gjerne et mynteblad og jordbær.

Tips 1:
Bruk en kvalitetsrom: Havana 3 Años, Plantation 3 stars eller Bacardi 44,3 % er mine favoritter.

Tips 2:
Dersom du ikke har fersk jordbærpure, blend opp jordbærsyltetøy til den blir flytende.

Tips 3:
Test ulike smaker – rabarbra er også en slager om sommeren.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her