Ukens drink

Gin Rickey

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk
Foto: (Anne Valeur)

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk

Men perfekt blir den først når råvarene er av beste sort.
12 August 2022 - 11:00

Utvalget av gin i Norge er nå så bredt og godt, at det skal godt gjøres å ende opp med en gin som ikke klarer brasene i denne drinken. 

Og siden den er valgt ut som favoritt av en av landets fremste ginmestere, Stig Bareksten, er det all grunn til å velge hans egen gin, Bareksten Botanical Gin, til denne drinken.

Velg riktig lime
Men selv en så solid gin trenger drahjelp av de to andre støttespillerne i denne oppskriften, nemlig lime og soda. Lime er nok den største utfordringen, all den tid du ikke vet hvor god saften er før den er presset. Et tips er å velge lime som gir lett etter når du klemmer på dem. Er de steinharde, er de med stor sannsynlighet ikke søte nok til en drink som denne. For her får den ikke hjelp av sukker til å maskere eventuelle bittertoner, all den tid dette er en helt tørr drink. For godt sodavann skal også være uten sukker (i motsetning til tonic).

Samspillet mellom god gin, moden lime med naturlig sødme og soda med fine bobler, er det som gjør Gin Rickey til verdens tørreste, enkleste, men altså også forholdsvis kompliserte drink. 

Den gamle obersten
Den er kalt opp etter Joe Rickey, en demokratisk lobbyist og oberst som opererte i Washington DC på slutten av 1800-tallet og som er blitt legendarisk siden han aldri drakk sin bourbon som alle andre, altså straight eller med is, men tilsatte litt lime og soda. En Rickey var altså opprinnelig med bourbon, men har utviklet seg videre til også å nytes med gin. Den gamle oberst hadde nok aldri trodd at hans litt sære preferanse skulle bli trendy - i en tid hvor skinny drinker er populært. 

Møt Stig Bareksten
Er du interessert i å diskutere gin og gode drinker med Stig Bareksten, har du nå mulighet til det på Nedre Foss den 6. september på en helt unik middag 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her