Ukens drink

Gin Rickey

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk
Foto: (Anne Valeur)

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk

Men perfekt blir den først når råvarene er av beste sort.
12 August 2022 - 11:00

Utvalget av gin i Norge er nå så bredt og godt, at det skal godt gjøres å ende opp med en gin som ikke klarer brasene i denne drinken. 

Og siden den er valgt ut som favoritt av en av landets fremste ginmestere, Stig Bareksten, er det all grunn til å velge hans egen gin, Bareksten Botanical Gin, til denne drinken.

Velg riktig lime
Men selv en så solid gin trenger drahjelp av de to andre støttespillerne i denne oppskriften, nemlig lime og soda. Lime er nok den største utfordringen, all den tid du ikke vet hvor god saften er før den er presset. Et tips er å velge lime som gir lett etter når du klemmer på dem. Er de steinharde, er de med stor sannsynlighet ikke søte nok til en drink som denne. For her får den ikke hjelp av sukker til å maskere eventuelle bittertoner, all den tid dette er en helt tørr drink. For godt sodavann skal også være uten sukker (i motsetning til tonic).

Samspillet mellom god gin, moden lime med naturlig sødme og soda med fine bobler, er det som gjør Gin Rickey til verdens tørreste, enkleste, men altså også forholdsvis kompliserte drink. 

Den gamle obersten
Den er kalt opp etter Joe Rickey, en demokratisk lobbyist og oberst som opererte i Washington DC på slutten av 1800-tallet og som er blitt legendarisk siden han aldri drakk sin bourbon som alle andre, altså straight eller med is, men tilsatte litt lime og soda. En Rickey var altså opprinnelig med bourbon, men har utviklet seg videre til også å nytes med gin. Den gamle oberst hadde nok aldri trodd at hans litt sære preferanse skulle bli trendy - i en tid hvor skinny drinker er populært. 

Møt Stig Bareksten
Er du interessert i å diskutere gin og gode drinker med Stig Bareksten, har du nå mulighet til det på Nedre Foss den 6. september på en helt unik middag 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her