Ukens drink

Gin Rickey

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk
Foto: (Anne Valeur)

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk

Men perfekt blir den først når råvarene er av beste sort.
12 August 2022 - 11:00

Utvalget av gin i Norge er nå så bredt og godt, at det skal godt gjøres å ende opp med en gin som ikke klarer brasene i denne drinken. 

Og siden den er valgt ut som favoritt av en av landets fremste ginmestere, Stig Bareksten, er det all grunn til å velge hans egen gin, Bareksten Botanical Gin, til denne drinken.

Velg riktig lime
Men selv en så solid gin trenger drahjelp av de to andre støttespillerne i denne oppskriften, nemlig lime og soda. Lime er nok den største utfordringen, all den tid du ikke vet hvor god saften er før den er presset. Et tips er å velge lime som gir lett etter når du klemmer på dem. Er de steinharde, er de med stor sannsynlighet ikke søte nok til en drink som denne. For her får den ikke hjelp av sukker til å maskere eventuelle bittertoner, all den tid dette er en helt tørr drink. For godt sodavann skal også være uten sukker (i motsetning til tonic).

Samspillet mellom god gin, moden lime med naturlig sødme og soda med fine bobler, er det som gjør Gin Rickey til verdens tørreste, enkleste, men altså også forholdsvis kompliserte drink. 

Den gamle obersten
Den er kalt opp etter Joe Rickey, en demokratisk lobbyist og oberst som opererte i Washington DC på slutten av 1800-tallet og som er blitt legendarisk siden han aldri drakk sin bourbon som alle andre, altså straight eller med is, men tilsatte litt lime og soda. En Rickey var altså opprinnelig med bourbon, men har utviklet seg videre til også å nytes med gin. Den gamle oberst hadde nok aldri trodd at hans litt sære preferanse skulle bli trendy - i en tid hvor skinny drinker er populært. 

Møt Stig Bareksten
Er du interessert i å diskutere gin og gode drinker med Stig Bareksten, har du nå mulighet til det på Nedre Foss den 6. september på en helt unik middag 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her