Ukens kake

Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.
30 Juni 2022 - 11:00

Selvsagt kan du bake en langpanne og ta med på en fest. Det blir ekstra stas om du serverer luftig vannbakkels med råkrem og friske bær.

Du kan lage mye morsomt med vannbakkels

Uansett hvor mett du er, har du alltid plass til en vannbakkels som dessert eller til kaffen. Denne oppskriften gir mange boller, men det lønner seg alltid å ha med litt ekstra, spesielt om det er noen skikkelige slikkmunner blant festdeltakerne.

Flere tips til sankthansfesten finner du her

Disse bollene skal altså gjøres klar på forhånd og settes sammen like før servering. Du trenger imidlertid ikke å pakke ned noe ekstra, bare fordel de tre ingrediensene, vannbakkels, råkrem og bærblanding etter eget ønske i tre beholdere, og legg ved et par skjeer.

Tips:
Lager du råkremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da holder kremen seg helt til den skal brukes. Se flere nyttige kokketips

Se alt du kan lage med sommerens bær

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels med råkrem og bær

Fremgangsmåte

Vannbakkels:
Del smøret i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i hvetemel og rør godt til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen når deigen «slipper» kjelen. Avkjøl litt.

Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett det siste egget litt etter litt til passe røre. Deigen skal være så tykk at den holder formen.

Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene sammen! Avkjøl på rist.

Råkrem:
Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Fyll de små vannbakkelsene med råkrem og bær like før servering.

Tips:
Hvis du skal transportere bærene langt, kan det lønne seg å vente med å rense dem og ha på eventuelt melis til like før bruk. Poenget er uansett å velge en blanding av bær du har lyst på og som er i sesong.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her