Skogen bugner av tyttebær. Plukker du ikke selv, er det lett å få tak i solmodne tyttebær fra fruktdisken.
Se alt det gode du kan bruke tyttebær til
Sveler med mascarpone og tyttebær er en solid munnfull, og knallgodt. Et finfint alternativ til vafler og med italiensk ostekrem blir det litt mer fest over svelene.
Fett, men ikke så søtt
Dette er ikke slankekost, for mascarpone inneholder hele 75 prosent fett. Denne italienske ferskosttypen lages av fløte, også lett syrnet sådan, som tilsettes en løpe slik at den skiller ut myse. Mysen fjernes og dermed oppnås en form for konsentrert fløte.
Her er mye annet godt du kan bruke mascarpone til
De syrlige tyttebærene frisker imidlertid godt opp den fete munnfølelsen fra mascarponen. Med mindre du velger å sukre tyttebærene mye, er dette ingen spesielt søt dessert siden det er lite tilsatt sukker.
TIPS: Om du ønsker kan du smaksette svelene med kanel eller kardemomme, og server gjerne litt tyttebærsyltetøy til som saus.