Slik bygger du opp kaken
Bunn:
Knus kjeksen og bland den med kakaoen og smeltet smør. Trykk ut i en form med avtakbar kant.
Ostefyll:
Legg gelatinarkene til fyllet i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.
Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i den varme blandingen.
Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell over i formen. Settes i kjøleskap.
Kaffegele:
Legg gelatinarkene til geleen i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.
Løs opp kaffepulveret og demerarasukkeret i kokende vann. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i kaffen. Tilsett kaffelikøren. Avkjøl.
Hell kaffegelen over fyllet i formen. Settes i kjøleskap.
Tips:
Du kan godt bruke sterk nybrygget kaffe i stedet for pulverkaffe.
Tips:
Drikker du ikke kaffe, kan du erstatte kaffepulveret med kakao og erstatte likøren med mer sukker.
Se våre andre oppskrifter med kaffe
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev