Start med å tilsette 1 ss sukker til blåbær og bringebær og rør dem til bærene moses lett.
Lag vaniljekrem slik eller bruk ferdig fra butikken.
Kakedeigen:
Smuldre gjæren i en bakebolle.
Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (ikke over 37 grader C). Hell litt av væsken over i bakebollen og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
La deigen heve til dobbelt størrelse tildekket med plast på et lunt sted - ca. 40 minutter.
Smør en stor kakeform.
Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Smør vaniljekremen utover bunnen i kakeformen.
Kjevle resten av deigen til et rektangel - ca. 30x40 cm.
Smør rørte bringebær på den ene halve delen av rektangelet og blåbær på den andre.
Rull leiven sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp - annenhver gang med rødt og blått fyll.
Dekk kaken til og etterhev i minst 40 minutter.
Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Følg med under steking. Blir kaken for mørk før den er ferdig, så dekk med bakepapir.
Avkjøl kaken på rist.
Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev