Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys
Magnus Johansson Bageri & Konditori

Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys

Den er kaken er kreert av den prisbelønte konditoren, Magnus Johansson fra Stockholm. Derfor består den av flere elementer og mange ingredienser. Men la deg ikke skremme.

Fremgangsmåte

Gresskar/tindved/gulrotbunn:
Smør en bakeform med en diameter på 24 cm med smør og dryss med mel.

Skrell gresskaret og fjern kjerner. Del gresskaret i terninger. Kok gresskaret mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Riv gulroten. Ha gresskarbitene over i en blender og miks med tindvedpuré (eller pasjonsfrukt) og revet gulrot. Blend til en glatt puré.

Rør inn sukker, matolje og hvitvinseddik.Sikt hvetemel sammen med natron, salt og vaniljesukker. Vend forsiktig inn i røren slik at du unngår klumper.

Lettvisp egg og bland dem i røren helt til slutt. Ha røren i kakeformen og stek på 175 grader i ca 45 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om kaken er ferdigstekt. 

Baileys og mørk sjokoladeganache:
Romtepererer smøret. Vei opp sjokoladen i en beholder. Kok opp kremfløte og glukose og hell over sjokoladen. La blandingen stå i 1-2 minutter.Etter dette blander du ordentlig slik at du får en fin og blank røre.

Nå tilsetter du Baileys og pisker godt med en visp eller stavmikser. Når røren når 32 grader pisker du inn det romtempererte smøret. Dekk med plast og la stå kjølig natten over. 

Dulce- og Baileyskrem:
La boksene (uåpnet) med kondensert melk stå i en kasserolle med masse vann i over fire timer. La boksene kjøles ned i romtemperatur natten over.

Ta innholdet av boksene over i en skål og bland inn Baileys til du har en kremet konsistens. Smak til med salt.

Montering av kaken:

Del kakebunnen i fire deler. Bruk en utstikkerform og stikk ut sirkler. Du trenger tre sirkler til hver kake.

Legg en skje med dulce-krem på midten av en kakesirkel. Fyll en sprøytepose med sjokoladeganache og sprøyt kremtopper rundt dulcekremen.Legg på en ny kakesirkel og gjenta prosessen.

Legg på et tredje kakelag og lag små og søte kremtopper med dulcekrem og ganache. Server kaken romtemperert.  

Tips: Du kan erstatte tindved med pasjonsfrukt som også gir intens syrlighet. 

Laktosefritt/glutenfritt/vegansk:
Alt i oppskriften kan gjøres laktosefritt/vegansk ved å bytte ut Baileys Original Irish Cream med Baileys Almande.

Du kan erstatte egg ved å anvende 1 ss knust linfrø og 3 ss vann (tilsvarer et egg) og la stå noen minutter til det dannes en geléaktig konsistens.

Istedet for kondensert melk kan du bruke kondensert kokosmelk og bytte ut hvetemel med et glutenfritt alternativ.

Kremfløte kan byttes ut med havrebasert fløte og mørk sjokolade finnes i melkefri varianter.

Som erstatning for smør kan du bruke soyabasert margarin.

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Magnus Johansson Bageri & Konditori

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her