Rør sammen mel og melk til en jevn røre.
Ha i salt og sukker. Pisk eggene lett i røren. Vær varsom for å hindre luftbobler.
La røren hvile i ca 30 min.
Varm smulten. Test med skaftet på en tresleiv. Når det freser rundt skaftet, er smulten varm nok.
Sett rosettjernet ned i smulten, og varm det godt. Rist fettet av jernet, og dypp det i kakerøren, slik at røren står opp til øvre kant på jernet. Ikke la røren gå over kanten, ellers vil ikke kakene slippe jernet etterpå.
Sett jernet med røre på ned i smultgryten. Den må ikke komme nær bunnen.
Løsne kakene med en gaffel, når fargen begynner å bli gyllen. Snu deretter kakene forsiktig slik at de får jevn farge.
Taes opp og, og får renne av på kjøkkenpapir.
Tips:
Rosettjern fås med ulike mønstre, men framgangsmåten er den samme. Sjekk din nærmeste kjøkkenutstyrbutikk.