Enklere og raskere enn dette går det ikke an å få det, men det går så absolutt ikke utover smaken. Hemmeligheten er å servere kaken varm eller lun med noe kaldt ved siden av: vaniljesaus, vispet krem, lettrømme, kesam eller is, her er det fritt valg på øverste hylle.
Her er det bare å bruke favorittnøttene eller du kan droppe nøttene helt. Det går også an å erstatte noe av hvetemelet med havregryn, da blir det litt mer å tygge på.
Se alle oppskriftene på eplekaker og epledesserter
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Smuldrepai med epler og nøtter

Fremgangsmåte
Du trenger en ildfast form, ca. 20x28 cm, smurt.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær eplene i tynne båter.
Bland eplebåtene med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor.
Fordel deigen og nøttene over eplene. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, ca. 25 – 30 minutter.
Server paien varm eller lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Se alle oppskriftene på eplekaker og epledesserter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG