Selv om den norske eplesesongen nå er over, miste vi ikke lysten på epler i Ekake- eller dessertform av den grunn. Butikkenes utvalg av importepler er godt nok til å finne råvarer til de fristende oppskriftene du finner på de neste sidene.
Og har du vært så forutseende å fryse ned epler fra egen hage, ja da har du virkelig det som trengs.
Variasjonene av epler er mange, noen er søte og melne, mens andre er sterkt syrlige og kanser fristende når du biter inn i det.
Ikke bare med krem
Det er ofte det søte vi forbinder med epler. Den tradisjonelle eplekaken er noe vi alle har et kjært forhold til - søt og saftig med en god porsjon vispet krem.
Men det er ikke bare bestemors herlige eplekake du kan lage av delikatessen, for den passer perfekt til en lang rekke andre søte lekkerbiskener også.
Se alle de gode oppskriftene på de neste sidene
Flere desserter og kaker med eple
Heller salt enn søtt?
Epler er dog ikke bare forbeholdt de søte kakene og dessertene.
Hvorfor ikke prøve noen av de mange oppskriftene på matretter med eple du finner i vår kokebok?