Ukens kake
By på denne luftige og lette sjokoladepaien

By på denne luftige og lette sjokoladepaien

Av og til er en god strategi også for det søte. Her er oppskriften på en ekstra lett, men supergod sjokoladekake.
Aase E. Jacobsen
14 Januar 2017 - 16:56

 Kesam er magert som bare det, likevel finnes den både i vanlig mager og ekstra mager utgave. Selv om det er i fettet smaken sitter, er dette produktet et veldig godt alternativ nå du vil ha det lettere, uten at det går på bekostning av smaken. I denne kaken er det selvsagt sukker, som for mange er den største synderen i disse trangere tider. 

Du kan med hell utelate sukkeret i paibunnen, og ikke minst redusere mengden sukker i sjokoladefyllet. Både i sjokoladen, i kesamen og yoghurten er det naturlig og tilsatt sukker, så det holder til å gi en god kakeopplevelse. 

Denne sjokoladekaken er så å si helt uten sukker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

Sjokoladepai

Sjokoladepai

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 grader i 15 minutter. Avkjøles.
 
Fyll:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her