Fersken og bobler kjenner vi fra suksessformelen Bellini. I denne drinken er det brukt en ferskenlikør, Koskenkorva Peach som bidrar med gulfarge. Den finnes før øvrig i de aller fleste polutsalg. Andre ferskenlikører som den fra Bols, er blank, og gir derfor en lysere drink. Det er også mulig å bruke en ferskensirup eller enda bedre, ferskenpure, da får du en renere ferskensmak, og litt lavere alkohol. En spritz skal jo være leskende og gi mersmak, så det er ikke av veien.
Spritzbølgen ruller altså videre, og det gjør jammen meg også ginbølgen. I denne nye spritzvrien er det brukt en nykommer på den mest populære ginscenen av alle, nemlig Nordic Dry Gin som er et begrep stadig flere bruker om gin laget som en London Dry Gin, men med nordiske ingredienser. Bareksten Botanic Gin er den mest kjente i dette segmentet.
For Skagerrak-ginen er det brukt destillater av vekster knyttet i Skagerrak-regionen, blant annet tang, men også bær og blomster som vokser langs kysten. I motsetning til det som er vanlig for gin, brukes det også karve, som vi kjenner igjen fra akevitt. Siden gin og akevitt nærmer seg stadig mer aromamessig, kan ringen sies å være sluttet med dette tilskuddet.
Den er for øvrig utviklet av akevittprodusenten Arcus i tett samarbeid med kjente norske, danske og svenske bartendere.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev