Ukens drink
Hekta på After Eight (eller mojito)? Da er denne varme drinken som skapt for deg
Foto: (RamilF)

Hekta på After Eight (eller mojito)? Da er denne varme drinken som skapt for deg

Den kan lages med så vel kakao som ekte sjokolade, alt etter hvor kraftig  sjokoladesmak du ønsker. Og intensiteten i myntesmaken kan du også regulere.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2019 - 13:00

Sesongen for varme drinker er allerede innledet, og denne enkle kombinasjonen av kakao/varm sjokolade og myntelikør samt After Eight er både forfriskende og varmende. Den passer derfor veldig godt nå i den tidlige høstfasen hvor vi trenger litt varmt og godt å trøste oss med, men uten at det blir for kraftig. Myntesmaken gjør jobben.

At vi elsker mynte, er populariteten til mojito god dokumentasjon på - slik lager du den perfekte mojito

Om du vil ha en alkoholfri drink, bytter du ut myntelikøren med myntesirup, den lager du enkelt selv.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Frisk sjokoladedrøm - varm sjokolade med myntelikør og After Eight

Frisk sjokoladedrøm - varm sjokolade med myntelikør og After Eight

Fremgangsmåte

Ha kakaoen, sukkeret, vaniljesukkeret og 2 dl av melken i en kjele. Kok opp under omrøring.

Spe i resten av melken. Rør om til kakaoen når kokepunktet.

Ha 4 cl myntelikør i en kopp eller varmebestandig glass, fyll så på med kakao og rør om.

Serveres varm med pisket krem og revet After Eight-sjokolade på toppen.

Hvis du synes det blir for mye kan du drysse over litt kakaopulver.

Tips: Lag den gjerne en ekte sjokolade med en god bitter sjokolade så får du en god balanse til det søte.

 Råvare:Minttu Eller prøv Brancamenta for den viderekomne

Her er våre beste oppskrifter på varme drikker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Monica Undli, Cocoa on the go, Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her