Best i test. Foto: Frode Henriksen

 

87 poeng 

Ringnes Skjærgårdspils

Ringnes AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,6 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Urter, toast, eple, jordbær og blodappelsin i aromabildet.
Smak: Fin sødme og fruktighet i smak.  
Mat: Reker, krabbe, hummer og kreps.
Vurdering: Et balansert og meget godt sommerøl til sjømat eller som drikke.

85 poeng
Her Kommer Solen
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Gul-oransje, klar. Dufter nøtter, mandelessens, pære og jordbær.
Smak: Sødme, honning og lett maltprofil. Smak av marsipan.
Mat: Grillet hvit fisk, kylling og svin.
Vurdering: Et fyldig og godt sommerøl til matbordet.

80 poeng
Mack Midnattsol
Macks Ølbryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Gul, klar. Aroma av honning, hylleblomst og grapefrukt.
Smak: Sødmefylt med godt maltpreg.
Mat: Norsk spekeskinke og melon.
Vurdering: En lettdrikkelig og god sommerøl!

75 poeng
Tuborg Sommerøl
Ringnes AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Lys strågul, klar. Aroma av limonade, ananas og sitrus.
Smak: Lett, tørr og fruktig.
Mat: Drikke-øl.
Vurdering: Et godt sommerøl man kan drikke mye av. Enkel munnfølelse.

75 poeng
Aass Ankerpils
Aass Bryggeri AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Lys strågul, klar. Sitrus, eple og pære i aromaen.
Smak: Ølet kjennes fruktig og tørr.
Mat: Ulike skinker.
Vurdering: Et godt sommerøl i solen, noe beskhet i avslutningen.  

 

73 poeng
Aass Sommerøl
Aass Bryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Fruktig aroma og syrlig preg.
Smak: Bringebærdrops, lett sødme og fin fruktighet. 
Mat: Sushi eller drikke-øl.
Vurdering: Et enkelt, men likevel godt drikke øl i sommervarmen. Noe kort ettersmak.

73 poeng
Fredrikstad Sommerøl
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. flaske. 4,5 % vol.
Farge og duft: Gul, klar. Maltpreg og noe mais i aromabildet.
Smak: Frisk, lett og balansert.
Mat: Norsk spekemat.
Vurdering: Et drikke-øl som smaker bedre enn det lukter.

72 poeng
Mack Sommerøl
Macks Ølbryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Blomster, urter og smørbukk i duften.
Smak: God maltsmak og balanse. Kjennes likevel noe tam.
Mat: Norsk spekemat.
Vurdering: En helt grei drikke-øl i sommervarmen.

71 poeng
Isbjørn Sommerøl
Macks Ølbryggeri AS
#Ukjent.
0,33 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågult, klar. Noe krydret preg i form av pepper og nellik.
Smak: Lett grønt humlepreg, men noe gress i smaken.
Mat: Reker og loff.
Vurdering: Ølet fremstår noe tamt og ubalansert.

69 poeng
Borg Sommerøl
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,5 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Floral, noe krydder, eplekjerner og grønt preg.
Smak: Lett kropp og lite smak. Smaken fremstår noe besk og grønn.
Mat: Drikke-øl og halvfaste hvite oster.
Vurdering: Et tørr og tynt sommerøl. Trekk for besk avslutning.

 

65 poeng
CB Feriepilsen
Hansa Borg Bryggerier AS
# Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Strågul, klar. Syntetiske drops, stikkelsbær og Earl Grey i aromaen.
Smak: Noe ubalanse, såpe og beskhet i smaksbildet.
Mat: Drikke -øl og halvfaste hvite oster.
Vurdering: Et sommerøl med lite smak. Fremstår tamt.

61 poeng
Sommerøl
Berentsen Brygghus AS
#Ukjent.
0,33 l. boks. 4,7 % vol.
Farge og duft: Gyllen med noe rosaskjær, klar. Kjeks, korn og noe kunstig aroma. Preg av urter.
Smak: Karamell, vørterpreg og ubalansert sødme.
Mat: Reker og loff. 
Vurdering: Ett søtt sommerøl, tam og kjedelig ettersmak.

60 poeng
Utepils
Grans Bryggeri AS
# Ukjent.
0,50 l. boks. 4,4 % vol.
Farge og duft: Gyllen strågul, klar. Smørkaramell, enkelt røykpreg og brennesle i aromabildet. 
Smak: Smør-karamellpreg, maltsødme og syrlighet i smaken.
Mat: Drikke-øl.
Vurdering: Et sommerøl som kjennes tynt og grønt (eplekart) i ettersmaken.  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her